Den Svenska Björnstammen 23:00

Foto: JOHANNES HALLMAN

Den Svenska Björnstammen är de sju multikonstnärerna som spottar ur sig det ena kreativa projektet efter det andra. Är det inte en ny låt så är det något flygande eller grafiskt. Kanske en dokumentärfilm, kanske ett seriealbum, kanske något helt annat.
Det kommer alltid något kreativt från dessa herrar vilket inte är speciellt konstigt om man vet att merparten av medlemmarna tidigare drev Norrköpings Konsthall. I stället för att fortsätta i samma spår som tidigare satsar killarna allt på att remixa om sig själva och leverera årets galnaste set med en liveshow som kommer ge dig en solbränna. Så förvänta er versioner fetare än originalen av dessa tossiga musiknördar.

Deras genombrott kom 2011, när gruppen gav ut låten "Vart jag mig i världen vänder" vilken blev etta på Sverigetopplistan för singlar och fick höga placeringar på Itunes- och Spotifylistorna. Även den följande singeln Svalkar vinden har klättrat högt på topplistor i Sverige. Den 21 januari 2012 fick gruppen två priser på P3 Guld-galan, för bästa nykomling 2011 samt årets låt 2011 för Vart jag mig i världen vänder. I och med släppet av sitt debutalbum´Ett fel närmare rätt´ gav de ut en 30-minuters dokumentärfilm i vilken flera av albumets låtar kan höras. Ett fel närmare rätt fick ett blandat omdöme av musikkritiker, och har bland annat kallats "musikaliskt korrekt men samtidigt helt utspårande musik"

Spotify
Vart jag mig i världen vänder
Svalkar vinden
Share |